fortconsult.dk

Sådan fejrer I fødselsdag på militærmanér

Temafester kan virkelig dele vandene. Nogen elsker dem, og har altid kostumer og pynt klar. Andre hader konceptet og finder ofte elegante smuthuller i dresscoden, eller nægter simpelthen at hoppe med på bølgen.

Vi vælger her at gå ud fra, at du selvfølgelig elsker temafester, og står for at skulle planlægge den helt store af slagsen med militærtema. Derfor får du her nogle bud på, hvordan du kan gennemføre det med udgangspunkt i en 40 års fødselsdag og en børnefødselsdag.

Hvor blev pynten af?

Den oplagte pynt til en militærfest er selvfølgelig camouflage. Her kan købes net, lagener og lignende, som kan hænges op inde og ude. Det bedste er selvfølgelig at holde festen udenfor, eventuelt i en skov. Et festtelt kan helt klart også gå an, særligt hvis du kan skaffe et grønt et. Ellers kan et almindeligt telt gå an, hvis du bare giver den gas med pynten.

Generelt skal du gå efter grønne, brune og beige farver, eventuelt nogle flag af en art, og så ellers sørge for pletfrie duge, stole og borde der står snorlige og ingen slinger i valsen i det hele taget.

Men nøgleordet uanset hvad er camouflagepynt. Den største risiko ved denne type pynt er dog, at gæsterne måske slet ikke opdager den – fordi den er camoufleret. 

Operation dresscode

Dresscoden er forholdsvis simpel: militærtøj. Hvis du vil udvide den lidt, kan du eventuelt også lade dine gæster klæde sig ud som soldater, der er på vej hjem på weekend fra kasernen. Dette vil oftest betyde at de kan iføre sig et par behagelige joggingbukser og en kasket. På den måde burde ingen af gæsterne mangle kostumer.

Holder du en militærfest for børn, kan de eventuelt få lov at medbringe deres legetøjsgeværer og lignende, og så skal du frem med ansigtsmalingen, for at få dem til at ligne rigtige, små soldater.

Festlige feltrationer

Når det gælder maden, er der et væld af muligheder. Holder du en 40 års fødselsdag, og vil du gå all in på temaet, så kan du servere rigtige feltrationer. Har du selv, eller nogen af gæsterne, været i militæret før, vil disse sikre vække varme minder – eller helt det modsatte.

Til en børnefødselsdag skal du måske være knap så striks med temaet, medmindre du er sikker på, at børnene ikke er kræsne. Her kan du i stedet bygge kampvogne af sandwiches, eller give retterne navne, som får børnene til at føle, at de var i militæret.

En vigtig ting ved alle fester er selvfølgelig kagen, og den kan du også snildt få i et militærtema. Enten kan du bage selv, i et væld af brun, beige og grøn, eller du kan bestille en flot kage et sted.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *