fortconsult.dk

Kan det betale sig med solenergi?

Den største energikilde der findes på denne klode er solen og vi bliver hver dag bedre og bedre til at udnytte den, gemme den og anvende den innovativt klogt. Sammenlignet med andre energikilder, er solen også den allermest konstante og bæredygtige der findes. Eksperterne og forskere mener først, at solen vil brænde ud om milliarder af år, så der er altså god grund til at kigge højt op mod skyerne, når der skal tænkes energi.

Hvis du vælger at du vil være en andel af de mange, der allerede udnytter solens energi som energikilde, så er det en miljørigtig mulighed, sammenlignet med fossile brændstoffer og en mulighed der i det lange løb, vil kunne spare dig for mange penge. Men hvad er solenergi for en størrelse, og hvordan udnytter du den bedst i dit eget hjem? 

Hvad er solenergi? 

Solenergi er kort og godt den energi der ydes af solen. Der kan her både være tale om elektricitet og varme. For at denne kan anvendes skal energien fra solens kraft kunne opsamles. Dernæst eventuelt overføres på batterier, så du kan styre dit forbrug, uden at skulle være afhængig af om solen skinner i samme stund. Med solenergi, så kan du ved hjælp af en solfanger eksempelvis samle den energi der udstråles og udnytte varmen til eksempelvis at opvarme vandet i dit hjem eller som den primære varmekilde.

Der er også flere og flere fjernvarmeselskaber, der har løsninger med solfangere, som således kan sendes videre til forbrugerne. En anden mulighed er at opsamle energi fra solens stråler ved hjælp af solceller. Her handler det om elektricitet. Med solceller kan du udnytte solens energi og eventuelt overføre denne til batterier, som delvist eller helt kan udgøre dit el-forbrug. 

Der er både fordele og ulemper ved brug af solenergi

Solenergi er en bæredygtig løsning til vores energiforbrug. Sammenlignet med fossile brændstoffer og kræfter, så vil det være en løsning der ikke belaster miljøet og naturen omkring os. Dette er den klart største fordel ved at udnytte solenergien. Derudover er det på den lange bane en økonomisk besparende foranstaltning, både for dig og for samfundet. Dog er der den helt store ulempe, at solen skal skinne, før at energien kan opsamles. Derfor er det vigtigt, at solens energi kan oplagres, og her ses udviklingen stadig at være i rivende fart, og geniale og holdbare løsninger på dette problem opstår stadig med en større og større kapacitet. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *